HTML

Murano Manufaktúra

A nevem Smidt Éva és gyermekkorom óta elvarázsol a forró üveg. 2005-ben alkalmam adódott belekezdeni a lámpagyöngykészítésbe, és azóta nem tudok szabadulni ettől a méltatlanul mellőzött, csodálatos anyagtól. Lehet hidegen megmunkált, kemencében olvasztott síküveg, pálcából lángban olvasztott apró gyöngy, vagy ólmozott, fóliázott színes üveg, rajongásom évek óta tart és egyre növekszik. De nem csupán az üveg érdekel, hanem minden olyan anyag, amellyel kombinálni lehet: nemes- és színesfémek, bőr... így nem csupán üvegeim elkészítési módjáról szól ez a blog, hanem a belőlük készült ékszerekről is.

Indul a Kikapós Kedd akció!

2010.01.26. 15:39 Körticsek

Hosszas várakozás után végre elindítom állandó akciómat, vagy ha úgy tetszik, játékomat. Igen, később szeretném, ha játékká fejlődne az akció, hiszen a cél az, hogy ne csak azok érezzék jól magukat, akik ékszert, vagy bármilyen más, apró ajándékot kapnak. A Kikapós Kedd lényege, hogy - nevéből következően - rendszeres időközönként, keddenként hirdetem meg, és a meghirdetett apróság megkaparintásáért nem kell mást tenni, mint kommentelni az adott posztban. Szívesen fogadok véleményeket, de leírhatjátok aktuális gondolataitokat is, vagy csak annyit, hogy szeretnétek megkaparintani a nyereményt, a lényeg, hogy szóljatok hozzá. A kommentelők között azután kisorsolom a meghirdetett ajándékot, amelyet megbeszélés szerint juttatok el hozzá.

Terveim szerint - ahogy ebben a posztban is - nem konkrét ékszert hirdetek meg ajándékként, csupán a stílusát rögzítem, mégpedig kedvcsinálónak. A célom, hogy olyan ékszered legyen, amelynek tényleg örülsz, és szívesen hordasz, vagy amelyet örömmel ajándékozol el. A Kikapós Kedd egy hétig, keddtől, a következő hét kedd éjfélig tart, a nyertest pedig szerdán sorsolom és hirdetem ki.

És hogy miért éppen a kedd? Egyszerű. A legtöbben a hétfőt utálják, hiszen a hétvégi pihenés után nehéz hétfő reggel felkelni, nehezen indul a hét, megbeszélések és egy halom munka szakad az ember nyakába. A kedd szerintem még ennél is szörnyűbb. Az ügyesebbek, vagy a kevésbé elfoglaltak a hétfőt még csak-csak átalibizik, keddre azonban azok a kollégák is felébrednek, akik hétfőn hozzánk hasonlóan imitálták a munkát. Ekkor indul valójában a hét, és még milyen messze van a hétvége… Ezért lett a kedd a Kikapós Kedd, hiszen nem csupán hétvégén ér kényeztetni önmagunkat, érzékeinket, lelkünket. Gyertek játszani, és nyerjetek Murano Manufaktúra ékszert, amelyet örömmel készítek, hogy örömmel viseljétek!

Az első Kikapós Kedd ékszere egy drótozott medál, amelyet fekete bőrre fűzök, a bőrre pedig csúszócsomót kötök, amelynek segítségével könnyedén fel- és leveheted és hosszát is állíthatod. A medált Dichroic üveg felhasználásával készítettem, amelyről korábban írtam egy posztot. A fényes fémmel borított réteget színtelennel borítottam, majd kemencében kiégettem. Miután kihűlt, körbecsiszoltam, hogy szép szabályos legyen, és elkékszítettem a drót helyét, majd felfényesítettem a darabot, és jöhetett a drótozás. Ezen a darabon a fekete ékszerdrót - a többi színezetthez hasonlóan - zománcozott rézből van, az ezüst színű drótok pedig ezüstözöttek.

Ha nem pont ilyen színben képzeled el a medált, semmi gond, rengeteg színű üvegem van kéznél. Az ajándék értéke 2790 forint. Hasonlót találsz Meska-boltomban, további ötletekért nézz be az eladott ékszerek közé is.

Kellemes időtöltést, szeretettel várok minden kommentelőt! :-)

10 komment

Címkék: komment ajándék kedd üveg ékszer nyeremény drót nyaklánc nyerj egyedi manufaktúra fusing medál murano ékszerdrót dichroic kikapós drótozott

A bejegyzés trackback címe:

https://muranomanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr561703889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sitku 2010.01.26. 21:07:05

Nagyon szépek az ékszereid. Örülök, hogy a kezdetektől követhettem kibontakozásodat.... még emléxem a kezdetekre. :-) Rengeteget fejlődtél, és nincs megállás. Csak így tovább!

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2010.01.26. 21:18:46

@Sitku: Köszönöm és örülök, hogy itt vagy! :-)

kaulichv 2010.01.28. 10:38:02

Ez egy nagyon jó ötlet...és végre van időm egy picit olvasni a bloggodat :-) Puszi vicky

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2010.01.28. 11:04:40

Szia Viki! :-) Az alapötlet nem az enyém, de remélem, hogy a vevőimet és az olvasóimat is sikerül megörvendeztetni. Kellemes olvasgatást! :-)))

VAn 2010.01.28. 13:29:23

Szia Éva!
Nagyon szép dolgokat készítesz!
Nálunk a békád egy igazi sikertörténet :)
Anett

*Prying* 2010.01.28. 19:49:21

Nagyon örülök ennek az új játéknak :)
Kíváncsian várom az olvasnivalókat az üvegről, és a játék végeredményét is :)
Üdv: Prying

Prying 2010.01.28. 20:01:07

Na, végre megtaláltam magam :)

_Miri_ 2010.02.01. 21:30:20

Most találtam rád, de azt hiszem rögtön beleszerettem a munkádba. Azt hiszem jövök még és megnéztem azt is, mit alkottál korábban. ^^

Sigil 2010.02.02. 16:47:08

Szia! Mi már ismerjük egymást a Meskáról. :) Most is mint mindig gyönyörűek az alkotásaid. Különösen tetszik ahogyan az üveget a dróttal kombinálod. Csak így tovább! :)

MIcsurin 2010.03.03. 19:30:45

Ebbe a gyönyörűségbe rögtön beleszerettem,mikor megláttam Meskán.A többi alkotásod is meseszép!
süti beállítások módosítása