HTML

Murano Manufaktúra

A nevem Smidt Éva és gyermekkorom óta elvarázsol a forró üveg. 2005-ben alkalmam adódott belekezdeni a lámpagyöngykészítésbe, és azóta nem tudok szabadulni ettől a méltatlanul mellőzött, csodálatos anyagtól. Lehet hidegen megmunkált, kemencében olvasztott síküveg, pálcából lángban olvasztott apró gyöngy, vagy ólmozott, fóliázott színes üveg, rajongásom évek óta tart és egyre növekszik. De nem csupán az üveg érdekel, hanem minden olyan anyag, amellyel kombinálni lehet: nemes- és színesfémek, bőr... így nem csupán üvegeim elkészítési módjáról szól ez a blog, hanem a belőlük készült ékszerekről is.

Békahadtest

2009.10.29. 22:56 Körticsek

Imádom a békákat. Sokan sikítófrászt kapnak tőlük, de el nem tudom képzelni, hogy tulajdonképpen mi a gond a brekikkel. Jó, tudom, hidegek, nyirkos a bőrük, és nem látszik érzelem a kis pofájukon. Vagy mégis?

Amikor békákat készítek, mindig mosolygok, főleg akkor, amikor hőkezelés után kiveszem a kemencéből és kirakom őket magam elé. Mindegyik külön kis személyiség, máshogyan tartják a fejüket, másfelé néznek, más a szemük, a színük, máshogyan kapaszkodnak. Egyszerűen nem tudom megunni őket, és nem csupán azért, mert a lehetőségek száma végtelen, hanem azért sem, mert azt remélem, hogy nekik azok is tudnak örülni, akik egy élő példánytól fejvesztve menekülnének.
Íme a jókedvfelelős békahadtest…

3 komment

Címkék: üveg ékszer béka olvasztott nyaklánc gyöngy breki forró egyedi medál lámpagyöngy muranói

A bejegyzés trackback címe:

https://muranomanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr151485401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laciapa 2009.10.30. 14:04:31

Még régebben, a Meskán keresztül én is gazdája lettem egy kisebb békahadtest különítménynek, azóta is nálam állomásoznak. Zokszó nélkül, rendületlenül teszik a dolgukat, nem hangoskodnak, nem brekegnek, csak néznek a gülü szemeikkel és megnevettetnek :-)

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2010.06.29. 16:37:21

Szeretnék ilyen békafigurát.
Hol tudom megvásárolni?

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2010.06.30. 13:49:54

@Ingatlanprofi: Szia!
Itt, nálam. :-) Kérlek írj egy privát üzenetet, hogy meg tudjuk beszélni a részleteket. Az adatlapodon nem találtam meg a címedet. Köszönöm! Éva
süti beállítások módosítása