HTML

Murano Manufaktúra

A nevem Smidt Éva és gyermekkorom óta elvarázsol a forró üveg. 2005-ben alkalmam adódott belekezdeni a lámpagyöngykészítésbe, és azóta nem tudok szabadulni ettől a méltatlanul mellőzött, csodálatos anyagtól. Lehet hidegen megmunkált, kemencében olvasztott síküveg, pálcából lángban olvasztott apró gyöngy, vagy ólmozott, fóliázott színes üveg, rajongásom évek óta tart és egyre növekszik. De nem csupán az üveg érdekel, hanem minden olyan anyag, amellyel kombinálni lehet: nemes- és színesfémek, bőr... így nem csupán üvegeim elkészítési módjáról szól ez a blog, hanem a belőlük készült ékszerekről is.

Zöld válogatás

2010.01.18. 08:58 Körticsek

Régen posztoltam, amiért a karácsony előtti hajtás tehető felelőssé. A két ünnep között finoman szólva üvegiszonyom támadt, amit azért mostanra sikerült leküzdeni, tehát hamarosan újabb kollekció várható, és ezen a héten elindítom a régóta ígért meglepetés akciót is.

Most azonban egy újabb karkötőt szeretnék megmutatni, amelyet a hétvégén beválogattak egy Meska-szemezgetőbe. A színe hivatalosan benzin zöld, és bár én nagyon kedvelem, úgy tűnik, hogy sokaknak túl extrém, mert még mindig várja a gazdáját. Az imént megnéztem, már csak egyetlen (vagy két?) napig aktív a Meskán, utána valószínűleg nem töltöm majd vissza, hiszen szeretnék teljesen új sorozattal jelentkezni.

A karkötőt egyébként az elsők között készítettem, miután megvettem a párna alakú prést, és nagyon zöld színe mellett azért is kedvelem, mert a fehér alapú gyöngyök külső burkolata a minta alatt színtelen üveg. Ráadásul az egész darabot a lehető legegyszerűbb módon, csomók segítségével állítottam össze. A másik kedvencem a csúszó csomó, aminek az a nagy előnye – a dekoratív megjelenésen túl -, hogy segítségével a delfinkapcsos változathoz képest jóval könnyebb felvenni az ékszert.

Gondolom, aki viselt már karkötőt az tudja, mennyire bosszantó tud lenni, amikor az ember rohanna el otthonról, de az utoljára felkapni szándékozott ékszer nem hagyja magát, a delfinkapocs füle mindig kicsúszik a kezünkből, a karikát pedig sehogy sem sikerül beleügyeskedni a kapocsba. Ha ilyenkor nincs otthon egy lelkes férfi egyed (vagy más családtag), aki bekapcsolja nekünk, marad az ékszertelenség, a további bénázás, vagy beérve a kolléganők rutinja. Ezt hivatott kiküszöbölni a csúszó csomó, amely ráadásul azoknak is kedvez, akik nem szeretnének fém alkatrészeket viselni, bár rendszerint 925-ös Sterling ezüst alkatrészeket használok, amelyet csak azok nem viselhetnek, akiket az allergia durva formájával ver a sors.

Íme a karkötő, amely még egyetlen napig biztosan megvásárolható a Meska-boltomban.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld üveg ékszer benzin szemezgető karkötő egyedi csúszócsomó lámpagyöngy muranói meska

A bejegyzés trackback címe:

https://muranomanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr461681316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása