HTML

Murano Manufaktúra

A nevem Smidt Éva és gyermekkorom óta elvarázsol a forró üveg. 2005-ben alkalmam adódott belekezdeni a lámpagyöngykészítésbe, és azóta nem tudok szabadulni ettől a méltatlanul mellőzött, csodálatos anyagtól. Lehet hidegen megmunkált, kemencében olvasztott síküveg, pálcából lángban olvasztott apró gyöngy, vagy ólmozott, fóliázott színes üveg, rajongásom évek óta tart és egyre növekszik. De nem csupán az üveg érdekel, hanem minden olyan anyag, amellyel kombinálni lehet: nemes- és színesfémek, bőr... így nem csupán üvegeim elkészítési módjáról szól ez a blog, hanem a belőlük készült ékszerekről is.

Tekergő ásványgyűrűk

2009.11.05. 23:48 Körticsek

 Szeretek gyűrűt viselni, mert ha sikerül a megfelelő darabot kiválasztani, kecsesnek érzem a kezem tőle. Ám nem mindig kényelmesek, mert általában napszaktól és évszaktól függően változik az ujjméretem. Nem sokat, de éppen annyit, hogy az egyik nap szűk gyűrű másnap lötyögjön, ami nem csupán kényelmetlen, de rosszul is mutat.

Sem a karika mellett felpúposodó bőr, sem a saját tömegétől félrebillenő gyűrű nem túl esztétikus látvány, így hacsak nem döntök az állítható karika mellett - amelyből mellesleg nagyon ritka az olyan, ami eléggé széthúzható, hogy kényelmesnek érezzem -, marad az egésznapos kínlódás.
 
Nemrég láttam egy hasonló drótgyűrűt, és azonnal megtetszett. Amint kis módosítás után elkészítettem az első darabokat, éreztem, hogy ismét egy technika, ami számtalan lehetőséget tartogat, és eljött a korábban bespájzolt ásványok ideje is. Az igazi meglepetés akkor ért, amikor elkezdtem tesztelni saját példányomat, ugyanis még sohasem volt ennyire kényelmes gyűrűm, amely elég rugalmas ahhoz, hogy ne szorítson, és ne lötyögjön.
 
A gyűrűkhöz ezüstözött és zománcozott réz ékszerdrótot és többféle ásványt használtam: rózsakvarc, ametiszt, unakit, dalmata jáspis, és minden darab megvásárolható kis boltomban, a Meskán.

1 komment

Címkék: ékszer gyűrű drót dalmata rózsakvarc ásvány ametiszt zománcozott ezüstözött drótékszer rézdrót unakit jáspis

A bejegyzés trackback címe:

https://muranomanufaktura.blog.hu/api/trackback/id/tr891503878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prying 2009.11.06. 10:23:06

Már vártam ezeket a gyűrűket itt is :) Nagyon tetszenek! Főleg a lila :) És irigylem a zománcozott drótjaidat!!! :P
süti beállítások módosítása